21 oktober 2023

Nyhavn forpestes af Motorskibene. (Efterskrift til Politivennen)

Et blik udover Nyhavn, der ligger i Røg og Damp.

En Del af Beboerne og de Forretningsdrivende i Nyhavn har bedt os henlede Autoriteters og Medborgeres Opmærksomhed paa Forholdene i deres Gade, særlig paa Charlottenborg Siden. Vi lader dem tale gennem ovenstaaende Billede, som vor Fotograf tog i Gaar, og som viser, at det ikke maa være helt rart at bo i Nyhavn, efter at Provins Paketfarten er kommen til Besørgelse af de store Motorskonnerter. Lige fra Nyhavnsbroen og op til Kongens Nytorv ligger Motor-skib ved Motorskib; de besørger ladning og Losning ved Hjælp af deres Raaoliemotorer. fra hvis lavt siddende Udblæsningsrør Kanalen og Gaden fyldes med en ækel stinkende Os. Vi kun slet ikke have vore Vinduer aabne, naar disse Skibe losser og lader eller rører deres Motorer, siger Beboerne, og dette Arbejde udføres ofte fra tidlig Morgen til henimod Midnat. Vi har klaget, men man har svaret os, at vi er for gammeldags, saaledes er det overalt i Verden, hvor der et Trafik og Virksomhed. Vi maa maaske finde os i, at hele vor Gade fyldes med Motorskibenes Gods, skønt vi er nu ikke helt sikre paa, at de mange brandfarlige Sager, der ophobes uden for vore Døre, har deres rette Plads der men vi kan ikke udholde den Stank, der gennem selv de mindste Sprækker trænger ind i vore Stuer.

For i Dag maa "Aftenbladet" nøjes med at bringe ovenstaaende illustrerede Hjertesuk, men vi skal meget snart vende tilbage til Nyhavnsmiseren.

(Aftenbladet (København) 28. august 1923).

Vognrækker i Nyhavn. Pga isvinteren 1923/24 var Det Forenede i fuld gang da isen lettede. Foto fra Aftenbladet 6. marts 1924.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar