18 februar 2024

Fra Grønttorvet. - Alle de dejlige røde Bær -! (Efterskrift til Politivennen)

Jordbærsæsonen kulminerede i sidste Uge med en Tilførsel til Grønttorvet paa 89,000 Kilo; men endnu i nogen Tid vil der være Jordbær at faa, og i Gaar var der dog 38,000 Kilo friskplukkede Bær paa Torvet, foruden alle de mange, der gaar direkte fra Gartnerierne til Butikeme. Den megen Regn har i Aar berøvet Jordbærrene noget af deres sædvanlige Aroma; men de sidste Dages Sol har hjulpet noget paa den Del, der endnu er tilbage. Det er væsentligst Syltebærrene, vi nu faar tilbudt, og Husmødrene bør ikke vente for længe med at købe.

Som man ser af vort Billede, optræder Konservesfabrikanterne nu i stor Stil som Købere, og hver Dag bortfører de svingende Læs af den smukke røde Frugt. At Husmødrene heller ikke forsømmer Grønttorvet viser vort andet Billede, og man kan være sikker paa, det ikke er den daarligste Kurv, den fikse unge Frue har sikret sig.

Som Erstatning for den ikke helt vellykkede Jordbærsæson ventes en vældig Bunke Hindbær. Hindbær kan lide Fugtighed; de Bær, der er fremme, er store og smukke og ikke særlig dyre i Forhold til tidligere Aar.

Forøvrigt fæstes Husmødrenes Interesse i Øjeblikket ved Blomkaalen. Den er ikke saa smuk i Aar, men til Gengæld billig, og Sagkundskaben forsikrer, at der ikke vil blive Mangel paa den i de kommende Maaneder. Billedet foroven tv. viser Trængslen ved Blomkaalskurvene

(Aftenbladet (København), 28, juli 1927).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar