20 april 2024

Oprydningen er begyndt! (Efterskrift til Politivennen).

Kommer Turen nu til Prinsensgade?

Et Kig ind i den lille Mikkelbryggersgade, hvor Politiet i Forgaars kaprede 10 løsagtige Kvinder med tilhørende Alfons.

Det vil glæde alle Venner af vor By, hvis Politiet - som det nu synes - vil tage kraftigt fat paa Oprydningen i de forskellige Smaagyder, hvor de løsagtige Kvinder holder til paa en lovlig ugenert Maade med deres Slæng af Alfonser. 

Eksemplet fra Mikkelbryggersgade tyder i hvert Fald paa, at Sædelighedspolitiet nu virkelig vil gøre en Indsats for at befri de ordentlige Beboere for Uvæsnet, som her falder saa uhyggelig grelt i Øjnene i Modsætning til i de større Gader, hvor det dog i nogen mindre Grad vækker Forargelse.

Vi behøver sikkert ikke i denne Forbindelse at henlede Politiets Opmærksomhed paa Prinsensgade, hvor Forholdene - specielt i Nr. 8 og 12 - fremdeles maa betegnes som ganske utaalelige. En jævn Arbejder fortalte os i Gaar, at det voldte ham store Besværligheder at skaffe sig Beskæftigelse, idet det overfor Principalerne ligefrem satte en sort Kokarde paa ham, at han var nødt til at bo i den berygtede Gade. 

Som det vil være "Aftenbladet"s Læsere tilstrækkelig bekendt, træffer det sig saa heldigt, at de 2 nævnte ejendomme i Prinsensgade ejes af en Politibetjent Frederiksen. Han vil sikkert under det forstaaende Udrensningsarbejde kunne yde sine Kolleger værdifuld Assistance. 

(Aftenbladet (København) 16. august 1929)

Mikkel Bryggersgade, ulige numre. Nr. 11 er det røde hus i midten. Foto Erik Nicolaisen Høy.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar