Kjøbenhavns offentlige Politiret,
- - -
Politibetjent Nr. 159, Petersen, havde indgivet en Rapport af omtrent følgende Indhold: Da Betjenten i Onsdags Nat gik paa sin Post i Vimmelskaftet, blev han af en ham ubekjendt Dame anmodet om at befri hende for en Mandsperson, som var fulgt bag efter hende og havde antastet hende flere Gauge. Betjenten fulgte nu Damen ned tit Hjørnet af Helliggeistesstræde, men her kom Mandspersonen, der viste sig at være Manufakturhandler A. R. Gravesen i Klareboderne Nr. 6, og spærrede Veien for Damen. Da Betjenten nu bad Hr. Gravesen om at fjerne sig. sagde Manufakturhandleren: "Hvorledes tør De vove at tiltale en Borger saaledes? Jeg skal vise Dem noget Andet." Tillige havde Hr. Gravesen ytret til Betjenten, at han kun var "en pjaltet Politibetjent", medens han (G.) var "Borger i Staden", og "det er os, der lønner Jer, og jeg skal vise Jer, hvem I har faaet for Jer!" Da nu Hr. Gravesen tillige greb Betjenten i Armen og samlede Gadeopløb ved sin højrøstede Tale, anholdt Betjenten ham, der efter hans Udsagn var noget beskænket, og førte ham til Stationen. Denne Rapport stemmede aldeles ikke overens med den Klage, som Manufakturhandler Gravesen havde indgivet til Politidirektøren over Betjenten. I denne Klage benegtede Manufakturhandleren at have forfulgt nogen Dame; han var paa Hjørnet af Helliggeistesstræde uden Grund bleven antastet af Betjenten, som gik i fortrolig Samtale med en Dame, og bleven truet med Prygl, hvorfor han forlangte, at Betjenten skulde følge med ham til Politistationen. Hr. Gravesen benegtede ligeledes at have samlet Gabeopløb eller at have været under Indflydelse af Spiritus ved den omhandlede Leilighed, men en anden Betjent erklærede, at Hr. G. havde været beskænket og meget højrøstet, da han kom tilstede, og at han over tyve Gange havde beraabt sig paa at være "Borger i Staden". - Der var imidlertid ikke skaffet nogetsomhelst Vidnebevis tilveje om Hovedpunkterne i Sagen , og navnlig var der, som Dommeren udtalte, aldeles Intet, der kunde lægges Betjenten tillast for hans Opførsel. Dommeren ytrede dernæst, at Betjenten var kjendt som en yderst besindig Mand. og hermed hævedes denne Sag.
2den Afdeling, Assessor Sporon.Tirsdagen den 18de August.
- - -
I Vimmelskaftet have Bybud Ludvig Westergaard og Hr. Frederik Andersen forleden varet i Haandgemæng. Westergaard forklarede, at Andersen havde skældt ham ud for "Børnehusfange" og "Politispion", da han ytrede til Andersen, at han skulde have en Mundkurv paa; Andersen forklarede derimod, at Bybudet har overfaldet ham. Ved denne Leilighed have begge Kombattanter ikke alene hver faaet en banket Trøie, men ogsaa hver faaet en slaaet Frakke, men da der ikke har fundet noget videre Gadeopløb Sted, kunne de for denne Gang flippe med - en Advarsel.
- - -
(Dags-Telegraphen (København) 19. august 1868. Uddrag)
- - -
I Gaardsrummet til Eiendommen Nr. 15 paa Graabrødretorv skal der have henligget flere Bunker Feieskarn og i det hele Taget have hersket en mindre prisværdig Orden. Eieren, Tapetserer Salomon, forklarede, at Svineriet skrev sig fra selve Politistationen i Eiendommen, idet Betjentene, som holde Frokost i et Værelse, der vender ud tiil Gaardspladsen, pleie at kaste deres Smørrebrødspapir ned i Gaarden. Sagen sluttedes med en Advarsel, som Eieren trods sin Protest maatte tage imod.
(Dags-Telegraphen (København) 21. august 1868)
Manufakturhandler Alfred R. Gravesen figurerede i annoncer fra 1859 til op i 1880'erne. Først i Gothersgade 344, hjørnet af Store Grønnegade, senere i Klareboderne 6, 1. sal. Annonce i Kjøbenhavns Adressecomptoirs Efterretninger 30. marts 1869.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar