17 maj 2015

Om Stelladser

(Indsendt)

Det må naturligvis være regenten meget magtpåliggende at hans undersåtters liv så lidt som muligt sættes på spil. Og derfor vover indsenderen heraf at fremkomme med dette forslag.


Ikke uden gysen ser man dagligt hvordan murer- og tømmerfolk arbejder uden på bygninger på udhængte stilladser. Og med den største ligegyldighed vandrer omkring på disse ligesom på et stengulv. Selvom et eneste fejltrin eller en pludselig opstået svimmelhed, eller et løst bræt let kunne forvolde den visse død eller dog lemlæstelse.


Indsenderen vover derfor at foreslå at intet sådant stilladt måtte sætte op, uden at være forsynet med et rækværk. En bekostning der i sig selv ikke kan være betydelig og ville sikre manges liv og lemmer. At vente denne menneskeomsorg for medbrødre af mestrene selv er vel at håbe, mere end at vente. Og de mange som er kommet galt afsted pga manglen på dette viser sandheden i dette. Der bliver derfor intet andet middel tilbage end at befale nogle sådant ved et ordentligt lovbud, under bødestraf, og det klækkeligt for ikke at overholde det.


(Politivennen nr. 25, Løverdagen den 22. juni 1816, s. 388-389)