19 juli 2016

Oversvømmelse.

På flere steder her i staden har det været tilfældet i denne sommer ved den hyppige regn som er faldet at flere familier har lidt betydeligt ved oversvømmelse. Således er det tilfældet med kælderen under huset nr. 131 i Tugthusporten hvor man adskillige gange især ved nattetider er blevet vækket da vandet som en syndflod her gennemsuset boligen, hvorved (for ikke at tale om hvad skade man har haft på sit indbo) sundheden lider betydeligt ved adskillige timers koldt fodbad.

Det årvågne politi som nøje påser enhver uorden ville også henkaste et blik til denne gades nuværende stilling. På nogle steder ved gravning blevet adskillige hulheder. Og da fortovet uden for nævnte hus er temmelig lavt i forhold til kælderens nedgang, så følger at vandet søger det laveste sted og tager sin retirade ned i kælderen. Indsenderen tror at dette onde kunne hæves når de ansvarlige ville forbarme sig såvel over gaden som fortovet og sørge for deres instandsættelse så at man ikke oftere ved lignende tilfælde skal være i fare for oversvømmelse.

(Politivennen nr. 765, Løverdagen den 28de August 1830, s. 550-551)

Redacteurens Anmærkning.

Tugthusporten var navnet på Niels Hemmingsens Gade mellem Valkendorfsgade til Løvstræde. Tugthusporten 131 blev 1881 til Niels Hemmingsens Gade 9 og senere indbefattet i Niels Hemmingsens Gade 7-8/Valkendorfsgade 16. Huset er opført 1903.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar