11 marts 2017

Om Frederiksberg Sogns Fattigvæsens Regnskab.

I anledning af det i nr. 1165 i Politivennen indrykkede om offentliggørelsen af Frederiksberg Sogns fattigvæsens regnskab, er regnskaberne for 1833, 34, 35, 36 og 37 forevist redaktionen, og samme bemyndiget til at bekendtgøre for vedkommende, at på kommissionsmødet den 3. f. m., hvor blandt andet blev forhandlet, hvorvidt Fattigvæsenets regnskaber og dets Status for de 2 sidste år skulle trvkkes eller ej, blev af 3 af kommissionens medlemmer stemt for, at der i det mindste af Fattigvæsenets status skulle trykkes så mange eksemplarer, at enhver grundejer fik et; at 9 medlemmer stemte for, at den ikke skulde trykkes; men hvorefter det bestemtes, at afskrifter af fattigvæsenets regnskaber tilligemed de dertil hørende indberetninger til amtsfattigdirektionen ikke alene for årene 1836 og 37, men også for 1833 og 34 og 35 skulle henlægges i kommissionens forsamlingsværelse til eftersyn for interesserede.

At disse regnskaber endnu ikke er offentlig anmeldt at være til interesseredes eftersyn, er forårsaget ved den omstændighed, at arbejdshusets regnskaber tilligemed varebeholdnings-regnskaberne samt indberetningerne endnu ikke er afskrevne, fordi den mand, hvem dette meget omfattende arbejde er overdraget, endnu ikke har haft tid og lejlighed dertil.

Så snart disse afskrifter, hvortil 4-5 bøger papir ville forbruges, er færdige, vil de, ifølge hr. stiftamtmandens svarskrivelse af 26. marts 1836, på sognepræstens forespørgsel denne sag angående, blive henlagt på fornævnte sted til alle interesseredes efterretning. 
Redaktionen.

(Politivennen nr. 1166, Løverdagen, den 5te Mai 1838. Side 289-290)

Redacteurens Anmærkning.

Artiklen indgik i en længere redegørelse fra sogneforstander Plockross, se baggrundsartiklen om dette.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar