19 maj 2021

Vadske- og Badeanstalt, i Forening med Dampkjøkken, paa Christianshavn. (Efterskrift til Politivennen)

Medens der fra Communens Side endnu Intet er gjort til at fremme den oftomtalte Vadskeanstalt, uagtet Hr. Baron Hambro har skjænket saa store Summer til Samme, er det glædeligt at erfare, at et saadant Foretagende, ved privat Virksomhed, i disse Dage er blevet paabegyndt i den Deel af Hovedstaden, som maaskee meest trænger til en saa nyttig Indretning. Selskabet for Opførelsen af Arbeidsboliger lader saaledes anlægge en Vadske- og Badeanstalt i Overgade neden Vandet i Forening med et Dampkjøkken. hvilket Arbeide udføres efter en af dHrr. English Hanssen udarbejdet Plan.

Da det er saare vigtigt, at et Arbeide af den Natur, hvilket er det Første her i Landet, udføres af erfarne Mænd, som tidligere have ledet lignende Foretagender, er det lovende for Sagen at Udførelsen er overdragen til de nævnte Herrer, som, under deres Ophold i London for flere Aar siden, have forestaaet Udførelsen af to langt større Vadske- og Badeanstalter, der ere anlagte i den vestlige Deel af Staden.

Skulde nu, som det synes, Gas- og Vandforsyningen komme Kiøbenhavnerne tilgode førend Christianshavn vil erholde disse Goder, da ville Beboerne af denne Deel af Staden være de Første som erholde Vadske- og Badeanstalt i Forening, og det gode Exempel, som her er givet af et privat Selskab vil, som vi haabe, bevæge Communen til endelig at benytte de store Summer, der, paa en saa liberal Maade, ere skjænkede og fremdeles gives i det nævnte Øiemed.

(Den til Forsendelse med de Kongelige Brevposter privilegerede Berlingske Politiske og Avertissementstidende 5. august 1857).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar