02 april 2024

Der hvor det foregaar. (Efterskrift til Politivennen)


Naar Radiolytteren sidder med Telefonen for Ørene, danner han sig uvilkaarlig i Fantasien et Billede af den, hvis Tale han hører, af Orkesteret, hvis Toner fylder hans Øre, og den Tanke paatvinger sig de fleste: Hvordan mon der egentlig ser ud, der hvor det foregaar. 

Vi har aflagt et lille Besøg i selve Radiofoniens "Værksted" og er i Stand til at løfte lidt af Sløret. Paa Købmagergade Nr. 37, i Statstelegrafens Bygninger, har Københavns Radiofonistation oppe i Tagetagen sine nye udmærkede Lokaler, der først for et Par Maaneder siden er taget i Brug. Selve Lokalet, hvor Optagelserne sker, er et stort, rummeligt Lokale, 15 Meter langt og 6 Meter bredt, monteret med stilfulde. enkle Møbler og svirre, forskelige Drapperler langs alle Vægge. Det hele er holdt i en smuk, lyseblaa Farve. Den ene Ende af Salen, hvor der staar et Par Flygler og Pianoer, Stole og Nodestole til Musikerne, er forbeholdt de Optrædende, Orkester, Kor eller Solister. I Salens anden Ende staar Lydfangerne, Mikrofonerne - som sender Lyden videre ind i det bagved liggende Værelse, Kontrolrummet. Her foregaar det tekniske, alt det man har saa vanskeligt ved at fatte, naar man ikke er Fagmand. Her slaar 6 Forstærkere, der giver Mikrofonstrømmen den nødvendige Styrke, før den bliver sendt tid i Æteren, og Fordelingsapparater, der besørger Forbindelsen ud til de andre Stationer, Hjørring, Odense o.s.v.

Endelig er der et smagfuldt udstyret Opholdsværelse, hvor de optrædende Kunstnere kan opholde sig i Ventetiden. Det Hele gør et uhyre tiltalende Indtryk, og selv om den danske Radiofoni i sine første Aar har maattet Iade sig nøje med meget indskrænkede Omgivelser, har man nu endelig opnaaet at faa Lokaler, der staar paa Højde med Udlandets bedste.

(Aftenbladet 18. januar 1929)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar