01 april 2024

15 Kvinder under Tiltale. (Efterskrift til Politivennen).

De fleste er Arbejderhustruer, som har søgt ulovlig Hjælp paa Grund af Fattigdom.
Vil Nævningene faa det sidste Ord i denne triste Sag?

Paa et af Byens Hospitaler ligger for Tiden en midaldrende Kvinde hvis Nerver er brudt sønder og sammen. Hun har ikke kunnet bære Trykket af sin frygtelige Hemmelighed, og da hun omsider bestemtes ig for at lette sin samvittighed ved en Henvendelse til Politiet, var hun allerede saa medtaget. at hun faldt fuldstændig sammen og maatte indlægges paa Hospita|et. Hendes Tilstand er alvorlig, men forhaahentlig vil en langvarig og omhyggelig Behandling redde hendes Liv

Den gamle Historie

Hvad det er gaaet forud er delte: Den stakkels nedbrudte Kvinde havde en ung Datter. Hun kom i uheldigt Selskab, og den gamle Historie gentog sig: Forholdet fik Følger.

Familien var fattig. og Situationen syntes haabløs. Da der i Kvarteret fandtes en Kvinde, der var kendt for at have hjulpet i slige Tilfælde, raadede Moderen sin Datter til at søge Hjælp hos hende.

Raadet fulgtes og Resultatet opnaaedes. Den unge Piges Moder begravede Barnet i sin kolonihave. Men hun kunde Ikke blive den pinefulde Tanke kvit at have været med til at udslette et Liv, og hun gik tilsidst den tunge Gang til Politiet

Forfærdende Udvikling af en sørgelig Sag.

Der rejstes nu Sag mod hende, Moderen, Datteren og Hjælpersken. Politiadvokat Hastrup i 3. Undersøgelseskammer ledede Efterforskningen, og naturligvis foretoges der omfattende Undersøgelser i Kvarteret for at faa konstateret, i hvor mange forbryderiske Operationer paa Kvinder den paagældende havde deltaget.

Undersøgelserne er nu afsluttet og med det uendelig triste Resultat, at der bliver rejst Tiltale mod ca. 15 Kvinder. Af disse er kun de færreste ugifte, langt den overvejende Del er Hustruer af Arbejdssøgende der I Forvejen - hvad der gør det hele dobbelt sørgeligt - er Moder til flere Børn. 

Af Medlidenhed -

Der er ikke sket nogen Anholdelser i Sagen. Det er sikkert ogsaa ganske overflødigt. Kvinden, der rakte sine Medsøstre en hjælpende Haand hævder selv, at hun har handlet af ren og skær Medlidenhed. Hun har ikke kunnet sige Nej til fattige Kvinder, der bad hende hjælpe sig i deres Nød og Elende, fordi de saa Hjemmets Ruin eller en trøstesløs Fremtid i Møde.

Penge har hun i intet Tilfælde forlangt for sin Assistance, men har dog ikke sagt Nej til Gaver eller Smaabeløb, hvilket kun villigt har indrømmet.

Tragedien bag lukkede Døre

Den store Sag vil blive behandlet for lukkede døre i Byrettens 8. Afdeling. Dommer Scharling Overretssagfører Vald. Frederiksen er de ulykkelige Kvinders Forsvarer.

Da Straffen for denne specielle Art Forbrydelser kan blive Strafarbejde i indtil 8 Aar, har de paagældende Kvinder gjort Krav paa at faa Sagen behandlet for en Nævningeret, men Afgørelsen af dette Spørgsmaal vil blive truffet naar Dommer Scharlings Forundersøgelser, der indledes en af de nærmeste Dage, er afsluttet.

(Aftenbladet (København) 9. januar 1929).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar