20 juni 2014

Selvforrettet Renovation i lille Kongensgade.

Gode Politiven!

I Lille Kongensgade lige for nr. 58 har jeg adskillige aftener efter hinanden set rendestenen opfyldt med menneskeskarn. De vil også deromkring i nabolaget kunne erfare at man alt for længe har iagttaget dette fænomen, og at det især i den afvigte sommers hede dage har udbredt en lige så væmmelig som skadelig stank så at man altid har været nødt til at lukke vinduerne på den side hvor vinden bar hen. Da sådan svinagtighed ikke kan bestå med et godt politi, og da den ikke let kan have anden grund end karrighed, som søger at spare de skillinger renovationen koster, så tror jeg det ville være til gavn for det almindelige om enhver husvært lod sig af det lille vognmandslaug meddele et tegn hver gang han lod husets urenlighed køre bort, og at det tillige måtte stå enhver frit for at lade sig af vognmandslauget underrette om det for et eller andet hus hvor deslige urenlighed hele tiden findes udkastet, virkelig har så ofte som fornødent været anmodet om at besørge renovationen.

Jeg beder Dem at overveje dette forslag, så også at anmode vægteren i Lille Kongensgade om at holde sig mellem kl. 8 og kl. 9 i nærheden af den omtalte rendesten for at opdage hvorfra skarnet kommer.

*****

(Politivennen 1798, Hæfte 3, nr. 30, s. 476-477. [Estimeret dato: 17. november 1798])

Redacteurens Anmærkning

Måske er der tale om Lille Kongensgade 32. Matriklen indgik i den store parcel Bremerholm 2/Lille Kongensgade 32/Østergade 27.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar