30 august 2015

Opfordring til forrige Rodemester Thomsen, i Anledning af hans Bekjentgørelse i No. 265 af Bladet Dagen.

At man endnu tvivler om de oplysninger hr. Thomsen kan give, betræffende det københavnske skattevæsener rigtige, må han så meget mere tilgive som han så gentagende, men frugtesløst har fra publicitetens side været opfordret til at gøre rede og rigtighed for hans, fra andres afvigende skatteberegninger mellem ejer og lejer. Det synes pralende, når han som sket er i bladet Dagen, tør sige at de af ham bruge metoder er de eneste der både skal, kan og bør følges.

Hvem er vel den der med sådant magtsprog tør måle sig med denne Thomsen!! Han påberåber sig vel et notarial bekræftet, og af en kompetent i stadens skattevæsen kyndig embedsmand udstedt dokument der som Th. vil, skal bekræfte hans ufejlbarlighed. Men hvor ofte har man ikke offentligt og på prent set det modsatte. Hans uimodsagte fejlbarlighed og hvorfor har han ikke gjort sig ren?

Imidlertid vil han meget forbinde indsenderen og vist flere nysgerrige om det måtte behage ham at opgive navnet på den påberåbte kompetente og kyndige embedsmand. Kyndig ved man vel flere kan være, men kompetent i det omhandlede fag, nemlig at beregne skatter mellem ejer og lejer, kender man ingen. Overalt er det højst påfaldende at høre at en levende embedsmand lader et sådant dokument som forbliver i samme by hvor det udgives, bekræfte af notarius, men også heri ser man Thomsens force i at tiltrække sig den enfoldiges skærv eller rettere: skaffe sig fortjeneste.

(Politivennen nr. 202. Løverdagen den 13de November 1819, s. 3239-3240)

Redacteurens Anmærkning.

Den omtalte artikel stod i Dagen 6. november 1819:

Rigtige Oplysninger, det kiøbenhavnske Skattevæsen betræffende, samt Skatteberegninger mellem Eier og Leier, bliver som hidtil meddeeltee og forfattede af Undertegnede, der ved denne Leilighed, som han dog anseer overflødigt, anmærker: at i hans Eie er baade et Notarial bekræftet og af en competent i Stadens Skattevæsen kyndig Embedsmand udstedt Document, som beviser, at de af ham brugte Methoder, saavel til Fattigskatten for 1816, 1817 og 1818 som de øvrige Skatters Fordeling, ere de eneste der baade skal, kan og bør følges, hvlket Document paa Forlangende skal blive Enhver foreviist.

Thomsen.
Boende ved Holmens Canal No. 254 i Stuen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar