05 marts 2016

Hvo maa besøge Restaurationen i Raadhuusstrædet Nr. 44?

Anden pinsedag om aftenen gik anmelderen der er markør, i forening med en fætter som hører til den studerende verden, op i Rådhusstræde nr. 44, 1. sal for der at tage det i Politivennen nr. 539 anpriste af snedkermester L. Kramp forfærdigede og opfundne billard i øjesyn.

For anmelderen og medfølger forlangtes 2 snapse, og just som anmelderen var i færd med at drikke sin snaps, kom værten og viste ham døren med de ord: "Det er ikke passende for ham at opholde sig her. Han må begive sig bort."

Foranlediget heraf ønskede man at værten på nævnte sted behageligst ville underrette publikum om hvilken charge i borgersamfundet man skal have opnået for at det kan anses for "passende" at besøge hans restauration, da flere i modsat fald let kunne blive udsat for lignende adfærd. Endvidere spørges: er en markør når han i øvrigt hverken er bedrager eller fallent, et så foragteligt menneske at han bør udsættes for sådanne ubehageligheder?

(Politivennen nr. 543. Løverdagen den 27de Mai 1826, s. 351-352) 

Redacteurens Anmærkning.

Rådhusstræde 44 er nutidens nr. 5. Det er opført 1795-96 for maler Andreas Petersen, og ombyget 1830 samt mellem 1871-75.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar