04 marts 2016

To Ønsker.

1.

Ved at bese museet på Rundetårn har man fundet at det ville være meget hensigtsmæssigt om forevisningen fandt sted med held således at der til hvert parti skænkedes 3/4 time. For dersom hvert parti der indfinder sig særskilt, skal beskue de mange herlige sager, er tiden dertil alt for knap, og ulejligheden for hr. kancelliråden bliver visseligt for stor. Kl. 11 måtte da begyndes med de tilstedeværende, og de der kom senere, måtte vente indtil 11.45 og så fremdeles. Det var ønskeligt om en sådan forandring måtte finde sted.

2.

Ved for nogle dage siden at spadsere i Kongens Have, blev anmelderen opmærksom på det plankeværk der adskiller samme fra eksercerpladsen. Hvad der især undrede ham var at nævnte plankeværk der i tidsløbet af sidste år er opført af nye, sammenpløjede brædder, nu findes i så dårlig tilstand at man på flere steder kan se igennem de åbninger der er fremkommet derved at sammenpløjningen gaber indtil hele tommers bredde, ligesom det hele aldeles ikke vidner om at være forfærdiget af en mand der fører navn af mester med rette. Da dette imidlertid vist nok må være tilfældet, så ønskede man sig særdeles herne underrettet om hvilken tømmermester der således offentligt har blottet sig selv.

(Politivennen nr. 538. Løverdagen den 22de April 1826, s. 267-268)

Redacteurens Anmærkning.

I flere notitser i Politivennen nr. 539, 29. april 1826, s. 285-286 oplystes at plankeværket ikke var lavet af nogen fra tømrerlauget, men af slaver under ingeniørkorpsets opsyn.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar