17 september 2017

Restaurationen i Tivoli.

Næstefter Koncertsalen er restaurationssalen vist nok den smukkeste genstand i hele Tivoli. Det er et ret imponerende syn når denne sal om aftenen er oplyst og de mange lys giver genskin i de store spejle, så lysenes antal synes at være endnu større end de virkelig er. Den smukke malning, den rige forgyldning og den hele elegant udstyrede dekoration, kort sagt enhver ting er der så fortrinligt sørget for her, at man intet har at klage over i den hele restaurationssal, undtagen maden der til tider mere mådelig end i det simpleste markentenderi. 

Da øjemedet med denne restauration ikke kan have været blot at fryde tilskuere med den, næsten overdrevne pragt, og i stedet at levere velsmagende og gode varer, leverer dårlige. Og da en restaurationssal ikke er et forlystelsessted for øjet, men for maven, så ville det være ret ønskeligt om der blev sørget for at folk ikke som så ofte er har harværet tilfældet, får beafsteack der er så forbrændt at den ikke kan spises, og som de har måttet lade opvarteren bringe væk igen. Andre stege som skulle være møre og gennemstegte, bliver leveret seje og rå. Saucene er mådelige og forlanger man et eller andet gemyse til, som grønne ærter osv. da blandes det ene i det andet som om man serverede for dyr i stedet for mennesker. 

Så vidt Tivolirestaurationens dyder og lyder.

(Politivennen nr. 1490. Fredagen, den 19 Juli 1844. Side 449-450).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar