21 august 2014

Om den Rumfordske Suppe.

I Paris og flere steder kan de fattige på dertil indrettede offentlige spisekvarterer få Rumfordsk suppe for deres skilling. Burde man ikke det så armodsfulde København med større føje, åbne de mange trængende adgang til dette så sunde og fødende næringsmiddel der evig vil gøre sin opfinders navn velsignet. Da denne suppe nødvendig må koge i 5 eller 6 timer, så ville ildebranden hvis den ikke koges i større portioner, snart tilintetgøre den fordel ingredienternes ringhed ellers giver. Dog må man ønske at om et Rumfordsk suppehus indrettedes ved offentlig eller privat omhu, man da vil drage omsorg for at suppen straks første gang den sælges, er god og rigtig tillavet. For kun alt for ofte sker det at den almindelige og ufornuftige modbydelighed mod alt nyt får dobbelt styrke ved de første mislykkede forsøg til det nyeste indførelse.

(Politivennen 1800, Hæfte 10, nr. 133. 8 November 1800, s 2119-2120)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar