22 marts 2015

Forslag til Københavns Forsynelse med Levnedsmidler for i Vinter

(Efter indsendt)

Det går aldeles ikke hurtigt med de afgående skibes tilbagekomst her til København, og det ikke kan nægtes at forhindringer jo kan indløbe, der kunne gøre tilbagekomst umulig. Derfor foreslår indsenderen, især med hensyn til Københavns vinterforsyning med brænde og levnedsmidler, hvilke fornødenheder begynder at stige, at søge at bevirke tilførsel fra Sverige af disse artikler. Krigen har allerede gjort Sjælland mindre i stand til at forsyne København, indtil en passende grad, og for en ikke alt for upassende betaling.

Indsenderen foreslår at til Københavns vinterforsyning med brænde sørger man for tilførsel fra Sverige af denne artikel. (Opsavede stammer i Vestskoven. Eget foto).

I Sverige derimod er mange af de her savnede artikler i en langt tåleligere pris. En betragtning som man håber vil tiltrække dette forslag de høje ansvarliges opmærksomhed.

(Politivennen nr. 492, 3. oktober 1807, s. 7924)

Redaktørens Anmærkning

De gedulgte antydninger i begyndelsen af indlægget hentyder formentlig til at i starten af oktober var englænderne endnu i fuld gang med at klargøre den danske flåde til afgang mod England. Så de skibe der ikke var i København, har formentlig tøvet med at vende tilbage, fordi skipperne var bange for at deres fartøj ville blive beslaglagt. Englænderne havde lovet at været væk inden 6 uger. Og det holdt de.Knap og nap.