11 december 2015

Et Par Uordener i Trinitatis Kirke.

Den renlighed man finder i ethvert anstændigt hus på søn- og helligdage, kan man med god grund gøre krav på at finde i en kirke. Men at dette ikke altid er tilfældet, blev anmelderen overbevist om skærtorsdag formiddag da han kommunierede i Trinitatis Kirke. Sammen med familie var han i en stol 2. etage, og ved at læne os til væggen blev vi alle så oversmurt med støv eller limfarve at enhver kunne aflæse vores kirkebesøg på rygstykkerne. At denne stil såvel som flere andre i kirken trænger til afpudsning eller rengøring, kan de ansvarlige let overtyde sig om. Og man er aldeles ikke i tvivl om at de derfor vil foranstalte det fornødne, for sådant er jo kirkebetjentenes absolutte pligt.


"Tilligemed familie var han i en stol i 2. etage, og vi blev alle ved at læne os til væggen så oversmurt med støv eller limfarve at enhver kunne læse vores kirkebesøg på rygstykkerne.". (Trinitatis Kirke. 2. sal er aflåst, så man kan ikke se om der stadig var pladser der, endsige om hygiejneforholdene er kommet i orden. Eget foto 2015)

I lige måde ønskes en større nøjagtighed ved tavlerne der angiver nummer på de salmer som skal synges. I torsdags angav 2 af de tavler som kunne ses
fra nævnte stol, nr. 377, og en tredje tavle derimod 375. Det er soleklart at sådan ubestemthed ikke tjener til at vedligeholde eller forbedre andagten.

(Politivennen nr. 384. Løverdagen den 10de Mai 1823, s. 6227-6228).