31 marts 2016

Bøn til Magistraten.

Den prisværdige iver hvormed Københavns ærede magistrat i de senere år såvel i som udenfor staden har fremmet fodgængernes bekvemmelighed, ved vejes og fodstiers anlæg, lader håbe at følgende anmodning ikke vil blive ubønhørt.

Forrige år blev der ved Amtsøvrighedens virksomme bestræbelse anlagt en skøn gangsti på Gammel Kongevej, hvorved denne lers om vinteren ufremkommelige vej blev gangbar hele året igennem. Hvor herlig denne indretning nu end er, og hvor taknemmelig man bør være øvrigheden herfor, har man dog i dette efterår ikke ganske kunnet drage den tilsigtede nytte deraf. Årsagen hertil er at ejeren af Glacieholm der i sommer od en bygning opføres på sin grund, har ladet den grøft der adskiller hans have fra vejen,, tilkastes. Dette har haft til følge at vandet såvel fra nævnte mands have som fra kørevejen intet afløb har, og derfor forårsager et uigennemtrængeligt morads. Dette kunne nu vel mandspersoner ved hjælp af et par gode vandstøvler trodse. Men det smukke køn der ikke således kan bevæbne fødderne, bliver derved aldeles udelukkende fra en vej der er anlagt til publikums bekvemmelighed og fornøjelse.

At den mand der er skyld i denne ulempe, selv vil søge at afhjælpe samme, er ikke sandsynligt da det ikke kan være undgået hans opmærksomhed hvor meget den moradsige vej ulejliger og besvær de forbigående, og han vist ofte med sorg har set hvorledes disse for så meget som muligt søger det tørre, fastholder sig ved hans stakitværk, med fare både for dette og dem selv. Desuagtet har han hidtil intet gjort til publikums lettelse. Man tager sig derfor den frihed at henvise sagen til stadens høje magistrat, der ved sin iver og virksomhed for publikums bekvemmelighed, har erhvervet sig alles højagtelse og tillid, med den ærbødige bøn at det omtalte vejstykke snarest muligt må blive således istandsat at det bliver en værdig fortsættelse af gangstien på Gammel Kongevej hvis anlæg almenheden med så stor taknemmelighed har påskønnet.

(Politivennen nr. 574. Løverdagen den 30te december 1826, s. 857-859)

Redacteurens Anmærkning

Artiklen besvares af ejeren af Glaciesholm i Politivennen nr. 575, 6. januar 1827, s. 8-9.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar