11 maj 2016

Atter om den væmmelige Mødding i Charlottenlund.

Det glæder forfatteren til den i bladets nr. 649 fremsatte anmodning angående en væmmelig møgdynge mv. i Charlottenlund Skov at kunne bekendtgøre at de ved denne lejlighed påankede grene som ulejligede fodgængerne straks blev bortskaffede, for hvilken foranstaltning han herved aflægger sin forbindtligste tak.

Hvad der imidlertid ikke har vakt anmelderens taknemmelighedsfølelse er at den påankede, væmmelige møgdynge ikke er blevet bortskaffet, men at den endog er blevet forøget ved tilkørsel af en anden mindre mødding der lå på en mindre befærdet plads bag stalden. Uagtet anmelderen nu ingenlunde drager i tvivl at kun en misforståelse har foranlediget den udpegede møgdynges forøgelse, så kan han dog ikke let forklare sig grunden hertil da han mener at have betegnet den mødding han ønskede bortskaffet så nøje at misforståelse ikke let kunne tænkes. For imidlertid at betegne samme endnu mere nøje, vil man tilføje at det er den mødding ved siden af hvilken en tyr til behagelig beskuelse for enhver plejer at springe køerne.

Af hr. forvalterens alment bekendte humanitet forventer man derfor at almenheden ikke alene befris for beskuelsen af denne operation, men endog at den nu tilstrækkeligt betegnede mødding henlægges på en anden, mere passende plads.

Skulle dette ønske imidlertid ikke kunne opfyldes, da nærer publikum det håb at møddingspladsen indhegnes med et gitterværk så at almenheden rimeligvis kan blive befriet fra et så højst misprydende skue.

Til slut bemærker anmelderen at han i sit forrige, denne sag betræffende  ikke stilede sin anmodning til forvalteren fordi han mente at denne sag ene og alene vedkom stedets politimester, hvilket imidlertid ikke skal være tilfældet.

(Politivennen nr. 652, Løverdagen den 28de Juni 1828, s. 422-424)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar