23 august 2016

Svar paa Anken: Om Mangel paa Inscription.

I forrige måned er i Politivennen nr. 819 anmærket en mangel på inskription. For så vidt dette angår fuglesamlingen tillader man sig at underrette hr. indsenderen om følgende.

I året 1821 overleverede major v. Wøldike den af ham i mange år samlede og bearbejdede fuglesamling til det Kongelige Naturhistoriske Museum, hvilken samling bestandig siden den tid og fremdeles forøges af ham. Det var Wøldikes hensigt at fremstille enhver fugl især så levende som muligt, given dem alle deres ejendommelige karakteristiske stilling og hvor det lod sig gøre, da at indsætte reder med æg og unger af forskellige alder i enhver kasse. Så længe samlingen var hans private ejendom, var de fleste fugle således fremstillede og enhver kasse forsynet med en seddel hvorpå var anført fuglenes navne på latin, tilligemed et mærke der angav hvilke der var unger af 1 eller 2 år.

Ethvert savn af disse ting er Wøldike, der ifølge allerhøjeste befaling afleverede samlingen til det kongelige Naturhistoriske Museum, ligeså fremmed som enhver forandring ved hans arbejde er ham smertelig. På dansk var navnene ikke anførte fordi der endnu ikke gives almindelig antagne og brugte danske navne på alle fugle.

(Politivennen nr. 825, Løverdagen den 22de October 1831, s. 732-733)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar