16 februar 2017

Ogsaa Noget om Sengelads Udsættelse.

I dette blads nr. 1124 er på ny anket over at politiet tåler at fortove og gader ofte spærres af sengelad, at sengeklæder udbankes der osv. Man kan ikke frakende denne anke al rimelighed, men på den anden side bør man heller ikke overse at en del taler for denne uorden og på en måde gør den til et nødvendigt onde. At sengeklæder jævnligt udluftes, er som bekendt noget som hører til huslig renlighed og tjener til at vedligeholde sundheden. Men hvorledes skal dette kunne iværksættes når der til hovedstadens huse i almindelighed hører indskrænkede gårdrum og fortovene heller ikke må benyttes? Distancen er ofte for lang til at bringe sengeklæderne til offentlige pladser og kirkegårde. Og når også dette sker er sikkerheden for tyve ikke så stor at man kan lade disse vigtige indbostykker være der hele dagen uden tilsyn. 

Man bør derfor ikke således uden videre påstå den hindring for passagen hævet når noget godt og nyttigt er forbundet med det. Men hellere tænke på at finde en udvej til at tilfredsstille begge parters ønsker. I vores som det hedder næringsløse tid, falder man på nye industrigrene. Måske også den ikke var så aldeles forkastelig at skikkelige fattige folk til hvilke man kunne have tillid, påtog sig mod en rimelig godtgørelse for hvert enkelt stykke at besørge sengeklæderne udluftede og udbankede. Og i dette øjemed hentede disse om morgenen og bragte dem tilbage om aftenen. Sådanne folk ville vel kunne få pladser til leje til dette brug og de måtte naturligvis også drage omsorg for at sengeklæderne ikke tog nogen skade af indtræffende regn osv. 

Indsenderen vil som sagt ikke have dette forslag betragtet for andet end for en ide der muligvis kan lede til en bedre. Og hvis værste anstødssten måske turde være den at det er næsten lige så vanskeligt at finde folk til hvilke man kan have tillid for for disse selv at erhverve samme. For entreprisen udfordrer ikke mindre streng redelighed end orden og akkuratesse.

(Politivennen nr. 1126, Løverdagen, den 29de Juli 1837. Side 467-469)


Redacteurens Anmærkning

Artiklen er svar på artikel i Politivennen nr. 1124, Løverdagen, den 15de Juli 1837. Side 436-438

Ingen kommentarer:

Send en kommentar