28 juni 2023

Den fejlslagne Spekulation. (Efterskrift til Politivennen)

Emma og Enkemanden.
Da Henrichsen ikke vilde dø.

For et Par Aar siden fik en fraskilt Kone, der hedder Emma Larsen, Plads som Husholderske hos en Enkemand, der hed Henrichsen og som var Arbejder paa Orlogsværftet. Det var en god Tjans, hun fik der, thi Henrichsen havde et pænt Hjem paa Brigadevej, og Emilia fik det som Blommen i et Æg. Hendes Taknemmelighed stod dog ikke i noget Forhold hertil, hvad man snart fik Beviser for.

For et halvt Aars Tid siden blev Henrichsen syg og indlagt paa Hospitalet, og over for Emma Larsen erklærede Lægerne, at der ikke var stort Haab om, at han kunde leve. Emma Larsen lod som om hun blev dybt nedslaaet ved at høre dette, men indvendig følte hun stor Fryd. Hun begyndte at holde Selskabelighed i Lejligheden paa Brigadevej, hun tog Varer i Kredit i Henrichsen Navn, hun solgte væk af Møblerne og af Henrichsens Gangklæder for at faa Penge, og hun blev endog saa fræk, at hun hævede 600 Kroner paa Henrichsens Sparekassebog. Han mente, at der ingen Risiko var, nu døde Henrichsen jo snart, og saa var der saamænd ingen, der anede noget om, hvad han efterlod sig eller ej.

Imidlertid, det gik noget anderderledes. Henrichsen var sejglivet, han døde ikke, tværtimod han blev bedre og bedre, og for en halv Snes Dage siden blev dan udskrevet fra Hospitalet. Det kan nok være, at Emma blev hed om Ørene da hun saa, at hendes Spekulation var slaaet fejl. Og da Henrichsen saa, hvorledes der saa ud i hans Hjem, blev han yderst forbitret, og han lod straks den utro Emma anholde. Sammen med hende blev der ogsaa anholdt en vis Niels Jensen, der sigtes for at have været hende behjælpelig med at sælge af Henrichsens Sager og bruge Pengene

(Aftenbladet (København) 18. august 1919).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar