25 april 2024

Det gamle, der forsvinder. (Efterskrift til Politivennen)

Peder Hvidtfeldts Gaard, som nu skal ombygges.

Ejendommen Peder Hvidtfeldtsstræde 9, hvis maanedlange Tomhed har vakt Forbauselse.

Del har vakt en Del Forundring, at den gamle Ejendom Peder Hvidtfeldt Stræde 9 lige siden midt i Sommer har staaet tom og ubeboet, Forhus saa vel som Baghus. Og man har spurgt os, hvorledes dette kunde gaa for sig i disse Bolignødstider. At der var Tale om Nedrivning, syntes utænkeligt, idet man gik ud fra, at den historiske Gaard, hvortil Admiral Peder Hvidtfeldts Navn er knyttet, var fredet.

Dette er imidlertid ikke Tilfældet. Hvad der skal foregaa, er simpelthen det, at den gamle Ejendom skal ombygges og indrettes med moderne Lejligheder og Forretningslokaler. Indtil i Februar i Aar ejedes Gaarden af Trikotagefabrikanterne Sørensen og Westergaard. De solgte den da til et Konsortium, repræsenteret ved Sagfører Chr. Emil Clement, der opsagde de gamle Lejere til Fraflytning.

Dette synes altsaa i Betragtning af de 4 Maaneder, der siden er hengaaet uden at noget er sket, at have været i god Tid, men efter hvad Sagfører Clement til Morgen meddeler os er Ombygningen af Peder Hvidtfeldt Gaard nu umiddelbart forestaaende.

(Aftenbladet (København) 21. oktober 1929).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar