11 april 2024

Hans Peter Persson. (Efterskrift til Politivennen)

Anholdt i Kvindeklæder

Fremstillet for Dommeren i Fangedragt og højhælede Damesko.

I Dommervagten i Gaar Eftermiddags fremstilledes bl. a. en særlig uhyggelig Fyr, Hans Peter Persson. Han blev anholdt i Forgaars Aftes paa Strøget, hvor han promenerede iført elegant Damekostume. Hans Opførsel var saadan, at en civil Betjent fattede Mistanke til ham og tog ham med paa Stationen, dog i den Formening, at det var en Kvinde. Ved Afhøringen oplyste han imidlertid, at han var en Mandsperson, men iført Kvindeklæder fra inderst til yderst.

Ved Fremstillingen for Dommer Gøtzsche havde han endnu højhælede Damesko og Silkestrømper paa, men ellers mandlig Fangedragt. Hans i og for sig kønne Ansigt bar Mærker af Sminke og Pudder, ligesom Brynene var farvede, og der Iaa blaamalede Skygger under Øjnene.

Hans Haar var aabenhart klippet til at bære Paryk, og han førte sig med en Frækhed, der satte Dommerens Taalmodighed paa en haard Prøve.

Han fortalte som en Selvfølgelighed, at han kaldte sig Petra Hansigne Jørgensen, og han syntes, det var "saa sødt" at gaa i Kvindedragt Da han villig indrømmede at have overtraadt Sædelighedslovens Paragraffer i en Række Tilfælde, blev han foreløbig fængslet for otte Dage.

(Aftenbladet (København) 3. maj 1929).

Grim Affære.

To Mænd anholdt for Uterlighed overfor en Dreng.

I Forgaars kom en Dreng grædende hjem til sine Forældre. De spurgte ham, hvad der var i Vejen, men han vilde først intet sige. Saa fik de dog efterhaanden ud af ham, hvad der var sket. Han var af et Par Mænd blevet lokket op i en Lejlighed, hvor de havde været uterlige overfor ham.

Forældrene gjorde straks det rigtige. De anmeldte Sagen til Politiet, og det lykkedes hurtigt Politiet at finde Gerningsmændene. Det var den 41-aarige Knud Foldberg Laursen Jensen og den 34-aarige Hans Peter Persson, og de blev i Gaar fremstillet i Grundlovsforhør i Dommervagten. Her oplystes det, at Persson gentagne Gange havde været i Konflikt med Politiet, fordi han optraadte i Kvindeklæder.

Nu blev de begge fængslet for 8 Dage.

(Social-Demokraten 30. oktober 1940).

Pigen sa': Gi' mig en Smøg.

Saa prøvede hun et Lommetyveri, blev nappet - og saa var hun en Mand!

København (Privat)

Natten til i Gaar blev en Mand paa Vesterbrogade af to unge Kvinder anmodet om en Smøg Han var virkelig i den lykkelige Situation at kunne tilbyde en Cigaret. De unge Damer var alt. andet end tilbageholdende, og pludselig følte Manden en Haand i sin Baglomme Han gjorde et rask lille Ryk, og i det samme faldt hans Pung ned paa Fortovet. Han greb fat i Kvinden og overgav hende til en Betjent, der tog hende med paa Politistationen. 

Saa snart hun traadte frem foran den vagthavende Politimand, udbrød han: Der er noget galt. Hvad er De for en Fyr? Det var faldet ham ind, at Kvinden maatte være en Mand. Den anholdte opgav ethvert yderligere Forsøg paa at. spille Roller som Kvinde. Med Kjoleærmet tørrede han et tæt Lag Pudder af Sminke af Ansigtet og vilde heller ikke benægte, at han var en Mand ' Under Afhøringen indrømmede han at han er den 37-aarige Hans Peter Persson. Han indrømmede ogsaa at have forsøgt at røve Pungen, men nægtede, at der skulde have været Tale om nogen fast Trafik. Politiet har imidlertid længe haft paa Fornemmelse, at en saadan fast Praksis har udviklet sig i det sene Vesterbroliv med nogle særprægede unge Mænd som Hajer. Den anholdte blev i Gaar fængslet, og Politiet sætter nu ind paa at finde Partneren.

(Horsens Social-Demokrat 18. oktober 1943).


Mand iført Kvindeklæder.

Under Omfavnelse af en Mand stjal "Damen" hans Tegnebog.

Forleden Aften blev Politivet kaldt til Restaurant "St. Remo", hvor en mandlig Gæst anmeldte, at hans Tegnbog var blevet stjaalet under Omfavnelse af en Kvinde.

Man fandt ogsaa Kvinden, der viste sig at være en Mand, den 41-aarige Hans Peter Persson, som blev fremstillet i Dommervagten for Dommer Jacobsen, der tog den Anholdte i nærmere Øjesyn. Persson var iført Sommerkjole, Sommerfrakke, moderne Sko, Silkestrømper, en lille Hat og bar halvlangt mørkt krøllet Haar! Kun den grove og mørke Stemme røbede Manden.

Anmelderen havde gjort "Damens" Bekendtskab paa en Sporvogn og inviterede den Skønne med paa Restaurant. Her omfavnede han "hende" og blev herunder lettet for sin Tegnebog. Persson nægtede sig skyldig i Tyveri, men erkendte at have overtraadt Politivedtægten ved at give Rollen som Kvinde. Han hævdede iøvrigt, at han var stærkt beruset og ikke erindrede Begivenheden saa nøje. Persson optraadte jævnlig i Kvindeklæder, som han iførte sig ude i Byen. Der blev afsagt fængselskendelse over ham for syv Dage. 

Bach.

(Social-Demokraten 17. august 1947).


Mand i Kvindeklæder stjæler en Tegnebog.

En ejendommelig Sag behandledes i Gaar Eftermiddags i Dommervagten paa Frederiksberg. En 44-aarig arbejdsløs Mand, Hans Peter Persson, der er tidligere straffet, sigtedes for - iført Kvindeklæder - at have lokket en ung Mand paa Frederiksberg ind i en Port, mod at han skulde betale 2 Kr. Under Opholdet i Porten saa Persson sit Snit til at stjæle den unge Mands Tegnebog med 30 Kr.

(Kallundborg Avis 15. juni 1950).

Klæder skaber kvinder.

Denne virkeligt nydelige dame er en mand. Det er den 43-aarige Hans Peter Persson, der i denne smarte paaklædning har foretaget en mængde lommetyverier i København. Politiet har fanget tyven, der ydermere vil blive straffet for at bære kvindeklæder, hvilket er forbudt.

(Aalborg Amtstidende 14. februar 1949).

Mand i Kvindeklæder stjæler en Tegnebog.

En ejendommelig Sag behandledes i Gaar Eftermiddags i Dommervagten paa Frederiksberg. En 44-aarig arbejdsløs Mand, Hans Peter Persson, der er tidligere straffet, sigtedes for - iført Kvindeklæder -  at have lokket en ung Mand paa Frederiksberg ind i en Port, mod at han skulde betale 2 Kr. Under Opholdet i Porten saa Persson sit Snit til at stjæle den unge Mands Tegnebog med 30 Kr.

(Kallundborg Avis 15. juni 1950).

Fra andre aviser meddeltes, at Persson havde hængt sig i sin celle.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar