11 april 2024

Rundetaarn i sin ny Forklædning. (Efterskrift til Politivennen).

 Den ny Kuppel til Folkeobservatoriet er snart færdig.

Kuplen fotograferet før Beklædningen. Til venstre Værkchef Harald Petersen, og i Midten Afdelingschef Sørensen - to af Cornelius Knudsens betroede Folk.

I nær Fremtid vil der blive Røre paa Købmagergade. Kuplen, som Cornelius Knudsens Etablissement har udført til det ny Folkeobservatorium, nærmer sig sin Fuldende!se og skal snart bringes paa Plads. Den hejses op langs Tårnets Side ved Hjælp af et Spil, og der er ingen Tvivl om, at Begivenheden vil blive en Folkeforlystelse af Rang. Tidspunktet hemmeligholdes imidlertid strengt, og man ved endnu ikke, om det bliver Morgen eller Aften.

Kuplen har en Diameter af 5 Meter, og den vejer, naar den er helt færdig, beklædt med Brædder og grøn Icopal, 1000 Kg. Vort  Billede er taget lige tør Beklædningen paabegyndes og viser selve Konstruktionen. Manden øverst oppe sidder lige midt imellem de to Skydebuer, som bevæger sig paa Ruller, saa let, at et svagt Tryk af en Lillefinger er tilstrækkeligt til at skyde dem frem op tilbage. Desuden er hele Kuplen paa Ruller, saa at den med største Lethed bringes til at dreje rundt om sig selv.

(Aftenbaldet (København) 4. maj 1929).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar