01 februar 2022

Hvid-sorte Mærkepæle. (Efterskrift til Politivennen)

At de paa den saakaldte Nybro Vase ved Fiskbæk paa Landevejen imellem Viborg og Skive anbragte Mærkepæle eller Stænger ere malede med hvid og sort Farve, har givet Anledning til at en Inds. i "Dbl." er fremkommet med det Spørgsmaal: "Har Vedkommende i denne Deel af Danmark glemt vore egne Nationalfarver, eller vente de Vedkommende igjen snarest at faae Preussere op, og ville de vise disse en Opmærksomhed ved at fremstille for dem deres Nationalfarver?" Svaret, forsaavidt ellers Nogen gad svare herpaa, kunde neppe, efter Vib. Av., gaae ud paa Andet end at man dertil har valgt de Farver, der ere meest skikkede til at opnaae Hensigten med Mærkepælene, nemlig at være til bedst mulig Veiledning for Veifarende paa et Terrain, hvor Vandet til sine Tider skyller helt over Veien. "Med lige saa god Føie kunde den samme Indsender have anket over, at de saakaldte Landmaalerstokke ere malede med de samme Farver, hvortil Grunden jo vist er den, at dette findes meest hensigtssvarende, og det er vel neppe for faldet Nogen ind, deraf at ville udlede preussiske Sympathier, thi disse maatte da være fra en meget fjern Fortid; det Samme kan anvendes som Svar paa Spørgsmaalet om Mærkepælene, der i flere Aar tilbage paa den ommeldte Base have været malede paa lignende Maade som nu er Tilfældet. Formodentlig er det vel vedkommende Veiinspecteur, som nærmest er den, der bestemmer hvorledes saadanne Arbeider skulle udføres; at tænke, at den nu i en Aarrække her i Viborg Amt fungerende Veiinspecteur skulde have ladet det Paaankede udføre, som skeet er, for at vise her atter snart kommende Preussere - en Opmærksomhed, det viser unægteligt at Inds. med Hensyn til denne Mands Sympathier "er gaaet temmelig galt i Byen"."

(Aalborg Stiftstidende og Adresse-Avis forsendes med Brevposten, ifølge Kongelig allernaadigst Bevilling 5. januar 1866)

En indsender i Flyveposten ironiserede over at Dagbladet - som flere andre aviser - var trykt "sort på hvidt", altså i de preussiske farver, og ikke var holdt op med det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar