17 november 2014

Noget til Opmærksomhed i Nestved.

1) Ved en af byens broer hvor åen løber, er et vandsted, hvor en del af byens borgere henter vand. Dette vandsted er yderst farligt og burde indhegnes med jerngitter eller stærke træværk. En pige fra Lille Næstved druknede her forleden vinter. Om vinteren når stenene er isede, har det en dobbelt farlighed, da kan endogså det forsigtigste menneske let plumpe ud og drukne. Hans hedenfart ville blive anklagende for de ansvarlige.

2) Man træffer hele tiden på byens gader i staden Næstved møgbunker og store stykker træstumper, det første kan øjet og næsen ikke fordrage og det sidste kan de stakkels skinneben let få slemme stød af.

3) En del købmænd her benytter gaden - eller i det mindste deres fortove - til at opfylde dem med tjæretønder og afskovede træer, ja endog bygningstømmer findes her. Et pakhus af den slags røber handelsfrihed, men aldeles ingen agtelse for stedets publikum eller stadens hæder.

4) Vejen som løber igennem Lille Næstved og som er brolagt, håber man omlagt. For sådan som nu er den yderst dårlig og statuerer et stødende eksempel på mangel af opmærksomhed for befordringen.

(Politivennen. Hefte 21. Nr. 277, [13] august 1803, s. 4410-4411).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar