08 marts 2015

Ønske for Rosenborgs Haves Besøgere.

Ved Kongens Have er i vinter den forandring foregået at alleen på venstre hånd fra Gothersgade der førte ned til Kavaler- og Damegangen nu er ophugget, vejen tilkastet og gjort frugtbringende. En bred spadseregang indelukket af grønmalet stakade fører nu ned til indgangsporten for Kronprinsessegade hvorfra igen en ny indhegnet gang begynder og leder ned til de nysnævnte to spadseregange. Meget skønne for øjet er disse anlæg. Den unge og raske som har smag og følelse vil glæde sig derved. Kun den aldrende og den svage ville måske sukke og ømme sig over den længere vej de har at gå inden de når ly og skygge og sæde.

Højligt måtte man for disses skyld hvem en spadseregang eller blot et siddende i haven NB lunt og beskygget er sand lægedom, ønske at der i den så åbne gang der så langsomt for svage kræfter fører til målet, måtte sættes ikke en, to tre bænke, men 12, 20, 30! Hvad er denne bekostning imod den inderlige glæde derved at have kvæget så mange værdige gamle medborgere eller medborgerinder, så mange under sygdom eller svaghed ledende brødre og søstre. Sandelig den konge der har åbnet haven for sine københavnere vil sikkert unde dem en så nyttig bekvemmelighed.

Få bænke er i den her omtalte henseende det samme som intet. Disse bemægtiges straks af ammer, drenge, unge lapse, ja endog dagdrivere som udstrakt i fuld længde her udsover rusen.

Endelig bør atter her yttres det ønske at Kavalergangen på begge sider måtte sættes et antal omlukkede bænke foruden de få derværende. Disse slags bænke er for den gamle og svage så særdeles velgørende især mod forårets kolde vinde.

(Politivennen nr. 464, 14. marts 1807, s. 7379-7381)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar