24 maj 2015

Lovtale om en nylig afdød Mand i Ulkegaden.

(Indsendt)

En vis almindelig kendt mand i Ulkegade er nu afgået ved døden. Derved er til fordel for den rolighed elskende del af Københavns indbyggere og til ubodelig tab for svirebrødre og lystelige passagerer blevet et offentligt hus mindre, såfremt den afdødes afkom ikke finder anledning til at fortsætte næringsdevisen. - Man plejer at berømme døde folk og for at følge strømmen, kan til mandens berømmelse anføres:

Han holdt i den senere tid en temmelig god justits i sit hus, ja overgik endog deri sine ordensbrødre og -søstre. -

Sjældent eller aldrig blev den der i hans hus havde fortæret sin penge, kastet uden for til vægterens videre forsorg, hvilket ellers i kvarteret er tilfældet og forvolder trætter, samt sætter politiet i den nødvendighed på mange fredelige menneskers bekostning ved støden i piben at fordre assistance til ordens genoprettelse.

Der var ikke i den senere tid dans eller støjende forlystelser i hans hus til midnat. Ikke var den som rolig passerede Ulkegade fra hans hus udsat for skældsord eller usømmelig tiltale af skøgerne hvilket ellers kan ventes fra ethvert vindue i gadens snævre del, hvor skøger med den halve krop ud af vinduet figurerer til midnat.

(Politivennen nr. 38, Løverdagen den 21. september 1816, s. 579-580)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar