11 januar 2016

Et væmmeligt Syn

Så skøn en spadseretur man nyder langs Kastelsgraven i Grønningen om til Østerport, så beklageligt er det at dette skønne sted er valgt til et slags soveplads for en mængde af den laveste menneskeklasse der altid frembyder den spadserende et meget ækelt syn af disse halvnøgne væsener.

Anmelderen som for nogle dage siden valgte denne tur med en dame, blev meget forlegen på hendes vegne ved at passere forbi et snorkende afskum der fremviste hele sin nøgenhed.

Jeg drister mig derfor til i dette almennyttige blad at gøre høje ansvarlige opmærksom på denne uorden, som vist uden megen vanskelighed kunne fjernes. Måske ved at lade en patrulje passe forbi nogle gange om dagen for at påse orden i denne henseende.

(Politivennen nr. 438. Løverdagen den 22de Mai 1824, s. 7077)

"Det er beklageligt at dette skønne sted er valgt til et slags soveplads for en mængde af den laveste menneskeklasse der altid frembyder den spadserende et meget ækelt syn af disse halvnøgne væsener". Dog næppe som her ved vintertid. Kastelsgraven langs Grønningen. Idyllisk ser det ud, i dag et støjhelvede i myldretidstrafikken. (Eget foto, 2015).