28 marts 2016

Den fordeelagtigste Handel.

Vi har i den senere tid haft en sådan overflødighed af regn at en almindelig vandmangel som man har talt om vel ikke er at frygte. En speciel derimod enten det regner stærkt, svagt eller slet ikke, finder altid sted i Peder Hvitfeldts Stræde som hverken har nogen post på gaden eller på et par undtagelser nær, i husene. Man må altså dersom man ikke er så lykkelig at bo i et af de med vand begavede huse, enten lade det vand man skal bruge, hente fra offentligt poste i nabolaget, hvilket selv om de indeholder noget, er tidsspildende og byrdefuldt, eller aldeles undvære denne uundværlige artikel. For de gård- og husejere som har vand i deres gårde, tillader ikke at uvedkommende henter hos dem.

Kan man nu måske heller ikke fortænke dem heri, så fortjener dog hr. snedkermester J. Brøtterup en så meget større berømmelse som han ikke alene er villig til at lindre den nød hans naboer og genboer i denne henseende lider, men endog uden tvivl ønsker at så mange som muligt trøstes hos ham, ved at lade vand hentes fra hans hele dagen åbne plads foran hans bopæl. Derved er både alle de som kan betale 1 rigsbankdaler halvårligt for det, ig især hr. Brøtterup selv meget vel hjulpne. Men da de uformuende desværre ikke er det, så man man herved give sig den frihed at foreslå at vandkommissionen vil betænke dette stræde med en offentlig post som jo også i ildebrandstilfælde ville være særdeles nyttig.

Rigtig nok ville hr. Brøtterups hele og ikke ubetydelige vandhandel derved blive ganske sprængt, og hans vandkontor lukket. Men denne skæbne ville han vist for det almindelige bedstes skyld, søge at finde sig i, da endog så mange vinhandlere har måttet døje en lignende, og har dog ikke haft snedkerprofessionen og en fast ejendom i baghånden.

(Politivennen nr. 569. Løverdagen den 25de November 1826, s. 778-780)

Redacteurens Anmærkning.

Ifølge vejviseren boede snedkermester J. Brøttrup i Peter Hvitfeldts Stræde nr. 108 og 109. Denne adresse er i dag nr. 13. Den nuværende ejendom er fra 1832 og opført at den nævnte snedkermester, så han har åbenbart nedrevet de gamle og opført en ny.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar