11 marts 2016

Ubehagelig Middagsduft paa Nørregade.

I dette blads nr. 547 påankes den ubehagelig morgenduft som brændevinsbrænderen i Torvegade på Christianshavn længe har opvartet sine genboere og naboer med. Dette er ligeledes tilfældet med akvavitfabrikaten *), som bor på Gammeltorv, og har sit akvavitværk på Nørregade nr. 251. Fra denne fabrik lader han et par gange om ugen sin stinkende kogødning eller renovationsrariteter læsses på den tværs over gaden holdende vogn, denne pålæsning vedvarer for det meste fra kl. 11 til 12 om formiddagen, og forårsager en ækel lugt både for genboer og naboer.

Det er derfor at anmelderen gennem dette blad vil gøre akvavitfabrikanten opmærksom herpå, og man tror at denne pålæsning i det mindste bør ske før kl. 10 om formmiddagen, men ikke til den her meldte tid da flere netop er i begreb med at nyde deres middagsmåltid, og som dessert må indånde denne væmmelige stank.

Det burde i det hele taget være enhver brændevinsbrænder pålagt om sommeren at lade sin blandede korenovation udføre senest kl. 6 om morgenen og om vinteren kl 8, og ikke besvære de omkringboende med denne ækle lugt på anden tid af dagen.

(Politivennen nr. 550. Løverdagen den 15de Juli 1826, s. 450-451)

Redacteurens Anmærkning

Nørregade 251 er vores dagens Nørregade 4.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar