21 oktober 2023

De Brystsyges Sommerbolig i Vassingerød. (Efterskrift til Politivennen)

"Boserup Minde"s Liggehal og den nye Barak.

Foreningen "Boserup Minde", der for en Snes Aar siden blev stiftet af og for forhenværende Patienter paa Boserup Sanatorium. men som nu optager som ordinært Medlem enhver paa Frederiksberg eller i København boende Mand eller Kvinde, der ved Lægeattest godtgør at have været behandlet for Tuberkulose, er stadig i god og sikker Vækst. Foreningen har nemlig nu udvidet sine Rammer, saaledes at den virker som Understøttelsesforening for enhver, der lider af Tuberkulose, og dette har bevirket, at Medlemsantallet er steget stærkt samtidig med, at de Midler, der betros Foreningen saavel af Staten og offentlige Institutioner som af Private. er bleven betydelig øget.

I fire Aar har "Boserup Minde" haft Rekreationshjem i sin egen Villa ude i Nærheden af Vassingerød Station ganske nær den henrivende og fredelige Skov Farum Lillevang, men nu i Aar er det lykkedes at erhverve en ny Ejendom lige overfor den gamle og paa denne at faa rejst en stor Træbarak, som muliggør, at der kan modtages betydelig flere Patienter end tidligere. Over 100 Brystsyge faar nu et 30 Dages Sommerophold paa Rekreationshjemmet, hvis gode nærende Kost og friske styrkende Luft i en Række Tilfælde har udrettet rene Underværker. I Gaar forevistes Rekreationshjemmet for Pressen og for Overlægen paa Boserup Sanatorium, Dr. med. Strandgaard, der udtalte sin fulde Tilfredshed med de nye Indretninger og Ønsket om fortsat Trivsel for Foreningen.

(Aftenbladet (København) 31. august 1923).

2 kommentarer:

  1. Hej. Er det mon muligt, der er flere oplysninger at finde om Boserup Minde i Vassingerød fra dengang? Vh Miia Madsen

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for henvendelsen. Jeg kunne da tænke mig at Lokalhistorisk Arkiv og Forening i Allerød Kommune lå inde med noget. De har hjemmesiden www.lafak.dk, email lafak@lafak.dk.

      Slet