02 september 2023

Sat ud - ! (Efterskrift til Politivennen).

En udsættelse på Christianshavn.

For nogle år siden var ovenstående scene som vor fotograf fangede i går, ikke ualmindelig, men tiderne har forandret sig. Nu hører det snarere til sjældenhederne at en familie får sit ohave, som jo sjældent udmærker sig ved talrighed eller flunkende nyhed, sat på gaden. 

Men enten det nu hænder ofte eller sjældent - lige hårdt er det for den familie det rammer, og drøjt må det være at se sine ejendele stå på gaden i sne og rusk, omgivet af en nysgerrig hob, mens et par betjente holder vagt over tøjet indtil det kan bringes under tag. 

Og uvægerligt bliver det nu altid et kommunalt tag - enten det så er Sundholm eller en af kommunens bygninger det køres hen til, for de tider er for længst forbi da en udsat familie ved at betale nogle kroner på hånden straks kunne komme ind i en eller anden ledig lejlighed.

(Aftenbladet, 19. januar 1922).

Fotoer fra The Wauwatose News, 11. juni 1920 der viser husvilde der venter på at få en celle i det nedlagte kvindefængsel på Christianshavn. Selv om cellerne var anset for uegnet til kvinderne, var bolignøden altså så stor at husvilde midlertidigt kunne få ophold her. Fotoet blev også bragt i andre lokalaviser i USA.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar