11 november 2015

Uordener i store Kongensgade.

Ved ofte at passere Store Kongensgade har anmelderen lagt mærke til at der hver søndag morgen og hele dagen ligger en stor mødding udenfor nr. 264 eller 265. Sidste søndag lå der endog 2, ikke så små. Denne uorden er så meget mere utilgivelig som renovationsvognen hver søgnedag kører gennem gaden for at modtage hvad urenlighed beboerne ville skille sig af med.

Samme sted forsamler sig også ofte især søndag eftermiddag en hob fattige og dårligt klædte personer med deres børn og opfylder fortovet således at man for at undgå deres uartigheder eller den ubehagelighed at blive tilsmurte, må træde ud på gaden hvordan føret end måtte være.

I nævnte hus gadedøre samler sig også ofte en del drenge fra nabolaget og driver allehånde spas, især er de uartige og gemene mod unge piger der skal passere indgangen til de huse de således spærrer.

Det var at ønske at husejerne for nævnte hus ville agte på renligheder uden for deres ejendomme såvel om søndagen som om de søgnedage samt have indseende med at indgangen ikke, som sagt, bliver spærret af uvedkommende. At de ville finde assistance eller hjælpsom hånd hos gadens kommissær, når han anmodedes om sådant, er vist ikke at tvivle på

(Politivennen nr. 331. Løverdagen den 4de Maj 1822, s. 5301-5303).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar