27 februar 2024

Hvem ejer Rundetaarn? (Efterskrift til Politivennen)

For nogen tid siden var der diskussion om, hvem der egentlig ejer Rundetårn, Københavns Magistrat eller Trinitatis Kirke. Der er nemlig ingen, der har tinglyste papirer på det historiske tårn. Sagen er nu kommet for Byretten i København.

Det drejer sig imidlertid kun om en formalitet, idet parterne er blevet enige om, at Rundetårn, som har matrikel nr. 1 af Rosenborg Kvarter, hører til kirken, og på dennes vegne har højesteretssagfører Trolle, som også er Magistratens juridiske rådgiver, ved retten krævet en ejendomsdom.

Byretsdommer Bentzon afsagde forleden følgende kendelse:

- Højesteretssagfører Trolle, der som sagfører for Trinitatis Kirke søger ejendomsdom på matr. nr. 1 af Rosenborg Kvarter her i staden, har fremsat begæring om indkaldelse af den eller dem, som måtte anse sig berettiget til den nævnte ejendom.

Da det efter de foreliggende oplysninger skønnes antageligt, at Trinitatis Kirke, uanset, at den ikke har tinglæst adkomst på ejendommen, er ejer at denne, og derfor må formode at være berettiget til at søge ejendomsdom derpå

eragtes:

I henhold til den af Højesteretssagfører Trolle fremsatte begæring vil retten udstede offentlig indkaldelse til den eller dem som måtte anse sig berettigede til - osv.

Det næste, der nu sker, er, at retten 3 gange i Statstidende lader indrykke en indkaldelse, hvorefter den som mener at være ejer til tårnet, bedes henvende sig på domhuset.

Hvis der så ingen kommer, vil der blive afsagt ejendomsdom, hvorefter Rundetårn nu og i al evighed er Trinitatiskirkens lovmæssige ejendom.

(Kallundborg Avis, 6. december 1927).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar