01 april 2015

Drenge-uorden på Frue Kirkegård

(Efter indsendt)

Dersom der kun er en vagt ved Frue Kirke må det synes utilstrækkeligt til at passe på hvad værdisager
 der findes liggende omkring den efter branden.

Anmelderen er bragt til denne mening, da han for nogle dage siden gik over kirkegården og der så nogle drenge der var forsynet
 med poser og lå og ragede i jorden ved kirken. Først troede han de søgte orm. Men på hans spørgsmål svarede de at det var metal. Virkelig så han også at der i jorden var mængde af små klumper og knollinger af metal som havde været smeltet. Vagt så han ikke. Da han sagde til drengene at det var tyveri, svarede de. Nej, der er en jøde som har købt det, og vagten har givet os lov. Men da han begyndte at tale alvorligere, løb de hurtigt hver sin vej. På denne måde kan meget allerede være gået fløjten. Hvilket han opfatter som sin pligt at underrette kirkens værger om.

(Politivennen nr. 506, 9. januar 1808, s. 8143-8144) 

Redacteurens Anmærkning.

Artiklen besvares af en kirkeværge i Politivennen nr. 507, 16. januar 1808, s. 8145-8146. 

I "NyesteSkilderie af Kjøbenhavn", no. 70, lørdag den 10. Juni 1809 stod følgende: 
Det Quantum Kobber, der havdes i Behold fra den afbrændte Fruekirke, er nu saaledes blevet fordeelt mellem Commissionen angaaende Slottets samt det nye Raad- og Domhuses Opførelse og Finantscollegiet, at til Commissionen ere udleverede 16,004 Pd., og til Finantscollegiet 30.096 Pd., ialt 46.100 Pd. Kobber. Af den øvrrge Beholdning af Jern, Malm og andre Metaller, som fandtes i Kirken, ere ved her Overbygningsdirecteur Prof. Hansens Foranstaltning mange af de svære Hængeværksankere og endeel svært Jern, samt det rene Klokkemetal, hvilket alt befandtes med Nytte og Besparelse at kunne i sin Tid anvendes til Kirkens Opbyggelse, besørgede tilsidebragte. Det øvrige bliver efterhaanden bortsolgt i mindre Partier ved offentlig Auction.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar